ReceptSkaparna

Raw brownies med chokladfrosting och flingsalt

Föregående Nästa
IMG_8107.jpg
Receptet på Raw Brownies utvecklade vi till ett event i Raw Food-matlagning. De är underbart goda och blev verkligen uppskattade. Raw Food-efterrätter är perfekt att bjuda på om man vill dra ner på sockerintaget eller bara vill göra något annorlunda. Servera gärna med färska hallon och cashewgrädde. Missa inte att toppa med flingsalt!

Ingredienser

  • Botten:
  • 200 g hasselnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 1,5 dl raw kakao
  • 1 tsk raw vaniljpulver
  • 1 tsk salt
  • 300 g färska dadlar
  • 2 tsk agavesirap
  • 2,5 msk kokosolja
  • Frosting:
  • 2 st avokado
  • 1 tsk raw vaniljpulver
  • 4 msk agavesirap
  • 2 msk kokosolja
  • 1 dl raw kakao
  • Topping:
  • 1 nypa(or) flingsalt

Gör så här:

Börja med att mixa alla torra ingredienser till browniebottnen. Häll upp i en skål och ställ åt sidan.


Mixa ihop dadlar, kokosolja och agavesirap till en jämn smet. Tillsätt nötmjölet, lite åt gången tills det blivit en jämn deg. Tryck ut degen på ett fat eller i en form klätt med bakplåtspapper.


Gör frostingen genom att mixa alla ingredienserna en slät smet. Bre över browniebottnen och låt stelna i kylskåp.


Skär upp kakan i rutor och toppa med nypa flingsalt på varje brownie.



 


Portvin är ett trevligt tillägg till brownie;

Tips

Det går bra att byta ut hasselnötterna mot någon annan nöt, cashew är riktigt gott! 

Lyssna på pocasten I glaset

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.