ReceptSkaparna

Rödbetscarpaccio chèvrekräm & krasse

Föregående Nästa
rödbetor.jpg
Att äta extra gott på måndagar är ett bra trix att komma över måndagsångesten. Planera in en god middag med gott sällskap så längtar man till måndag! Rödbetscarpaccio är en enkel och god förrätt som går snabbt att tillaga - perfekt till en måndagsbjudning!

Ingredienser

  • 4 st rödbetor
  • 0,5 förpackning(ar) krasse
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa(or) flingsalt
  • Topping:
  • 100 g chèvre
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör chèvrekrämen genom att mosa osten, ta bort kanterna innan. Blanda med crème fraîche och svartpeppar. 


Skala rödbetorna och skiva dem väldigt tunt, gärna med en mandolin. Lägg upp på ett uppläggningsfat eller direkt på tallrikar. Klicka ut chèvrekrämen, klipp över krasse, ringla över olivolja, strö valnötter och avsluta med lite flingsalt.