ReceptSkaparna

Rödbetsrösti med ädelost & valnötter

Föregående Nästa
IMG_1606.jpg
Blanda potatis med rödbetor när du gör rösti, det blir både gott och vackert! Vi toppar vår rödbetsrösti med valnötter, ädelost och purjolök.

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 500 g potatis
  • salt och svartpeppar
  • smör och olja, till stekning
  • 1 dl valnötter
  • 150 g ädelost
  • 0,5 st purjolök

Gör så här:

Skala och riv rödbetor och potatis och blanda tillsammans.


Hetta upp en stekpanna och torrosta valnötterna tills de börjar dofta och får färg. Häll upp nötterna i en skål fram till servering.


Tillför smör och olja i pannan. Ta en klick av de rivna rotfrukterna och platta ut i pannan. Salta och peppra. Vänd röstin efter några minuter då den har fått färg och stek på andra sidan. Gör så med all riven rotfrukt.


Servera med smulad ädelost, rostade valnötter och hackad purjolök.



Gott till