
Ljummen höstsallad, lika vacker som god!
Ingredienser
- 0,5 st butternutpumpa
- neutral olja
- salt
- 2 dl quinoa
- 100 g grönkål
- 3 st salladslökar
- 200 g fetaost
- 1 dl rostade frön
- ca 50 g blåbär
- Dressing:
- 0,5 dl olivolja
- 2 tsk vinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk honung
- salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och tärna pumpan. Lägg bitarna i en ugnsfast form, massera in ordentligt med olja, strö över salt och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills pumpan fått fin färg.
Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen.
Hacka grönkål, skiva salladslök och dela ner fetaosten.
Blanda samman alla ingredienser till vinägretten.
Blanda ihop grönkål, quinoa, fetaost, pumpa och salladslök. Strö över rostade frön och blåbär. Ringla sist över vinägretten.