2016 är här och nu vill vi äta fräscht och enkelt! Salad in a jar är den perfekta lunchskålen fylld med goda och fräscha grönsaker och spås bli en stor trend under 2016. Man kan fylla skålen med vad som helst men vårt recept är en variant med quinoa och fransk dressing. Förbered kvällen innan och ta med till jobbet, era kollegor kommer bli imponerade!
Ingredienser
- 1,5 dl kokt quinoa
- 1 dl svarta bönor
- 1 näve(ar) alfalfagroddar
- 8 st körsbärstomater
- 1 näve(ar) bladspenat
- Sås:
- 1,5 dl gräddfil
- 1 tsk dijonsenap
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
Gör så här:
Blanda den franska dressingen genom att röra ihop gräddfil med dijonsenap, salt och peppar.
Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen, salta väl.
Skölj alla grönsaker.
Börja med att fylla skålen med dressingen och lägg på svarta bönor, alfalfa, spenat, quinoa, körsbärstomater och avsluta med spenat igen. Sätt på locket och ät direkt ur eller häll upp på en tallrik.