ReceptSkaparna

Smördegstart med äpple, kanel och vaniljvisp

Föregående Nästa
IMG_9489.JPG
Snabbt och enkelt fika! Köp smördeg på rulle, rulla ut och toppa, in i ugnen och sen är det dags för fika! Yummie!

Ingredienser

  • 250 g smördeg på rulle
  • 3 st äpplen
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 dl rårörsocker
  • 1 st ägg till pensling
  • 2,5 dl vaniljvisp

Gör så här:

Få inspiration och nyheter om mat och dryck direkt i din inkorg. Skriv upp dig på Foodfolders nyhetsbrev här >>


Sätt ugnen på 175°. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor.


Lägg ut smördegen på en klädd plåt.


Arrangera äppelskivorna på smördegen, spara 3 cm deg runt kanterna.


Strö över rårörsocker, kanel och muskot.


Vik upp kanterna över äpplena och pensla kanterna med ett lätt uppvispat ägg. Grädda i ca 20 minuter eller tills tarten fått fin färg.


Servera äppeltarten med lättvispad vaniljvisp.