Äntligen! Våren är här men det blev nästan sommar direkt!? Vi är glada och solen gjorde oss sugna på summer rolls. Summer rolls är enkelt att göra. Det kan vara lite trix med att rulla ihop dem bara men kolla på en film på youtube, då lär man sig snabbt!
Ingredienser
- 300 g quornbitar
- 1 förpackning(ar) glasnudlar
- 0,5 st isbergssallad
- 2 dl jordnötter
- 2 st morötter
- 1 förpackning(ar) böngroddar
- 1 förpackning(ar) rispapper
- 1 nypa(or) salt och svartpeppar
- 1 tsk japansk soja
- 1,5 dl teriyakisås
- Sås:
- 1,5 dl japansk soja
Gör så här:
Du kan laga recepten med egentligen vad du vill. Använd din fantasi och vad som finns i kylskåpet.
Börja med att steka quorn tillsammans med lite japansk soja, salt och peppar. Koka glasnudlarna efter anvisningar på förpackningen. Hacka grönsaker riktigt tunt, det är då det blir godast.
Hetta upp en stekpanna med vatten och låt det sjuda. Lägg i rispappret i några sekunder och placera sedan på en skärbräda, lägg på lite ingredienser och rulla ihop. Servera rullarna tillsammans med japansk soja och teriyakisås.