ReceptSkaparna

Tofupinnar med kokt potatis & dillsås

Föregående Nästa
IMG_0196liten.jpg
En klassisk middag i vegetarisk tappning, precis så vi gillar det. Trevlig måndag!

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 200 g ärter
  • 0,5 st citron
  • 2 förpackning(ar) naturell tofu
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 nypa(or) salt och peppar

Gör så här:

Koka potatisen mjuk. 


Krama ur vattnet ur tofun och skär den i fiskpinneformade stänger. Häll upp vetemjöl i en skål, lättvispad ägg med salt och peppar i den andra och panko i den tredje. Dubbelpanera tofun och stek i rikligt med olja och smör, salta gärna lite extra. 


Gör såsen genom att blanda gräddfil och dill, smaka av med salt och peppar.


Värm ärtorna i en sil över potatiskoket. 


 


Servera tillsammans med en citronklyfta och njut av en härlig måndagsmiddag!