
En klassisk middag i vegetarisk tappning, precis så vi gillar det. Trevlig måndag!
Ingredienser
- 500 g potatis
- 200 g ärter
- 0,5 st citron
- 2 förpackning(ar) naturell tofu
- 2 dl panko ströbröd
- 1 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 nypa(or) salt och peppar
Gör så här:
Koka potatisen mjuk.
Krama ur vattnet ur tofun och skär den i fiskpinneformade stänger. Häll upp vetemjöl i en skål, lättvispad ägg med salt och peppar i den andra och panko i den tredje. Dubbelpanera tofun och stek i rikligt med olja och smör, salta gärna lite extra.
Gör såsen genom att blanda gräddfil och dill, smaka av med salt och peppar.
Värm ärtorna i en sil över potatiskoket.
Servera tillsammans med en citronklyfta och njut av en härlig måndagsmiddag!