ReceptSkaparna

Torskfilé med sötpotatis, ostronskivling och brynt smör

Föregående Nästa
IMG_4841.jpg
Lyxigt och lättlagat på bara 4 ingredienser - Hurra! Köper du fina råvaror blir enklast alltid godast. Dessutom är brynt smör himlen på jorden!

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar
  • 500 g torskfilé
  • 100 g smör
  • 200 g ostronskivling
  • salt och peppar
  • olja

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skrubba eller skala sötpotatisen och hyvla tunt, gärna på en mandolin. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och salt. Ställ in i ugnen i 10 min innan du ställer in torsken.


Lägg upp torsken i en oljad form, salta. Sätt en termometer i fisken, sänk värmen på ugnen till 150 grader och låt gå tillsammans med sötpotatisen tills fisken uppnått en innertemperatur på 50 grader.


Bryn under tiden smöret och fräs svampen så den får en lite knaprig yta. Salta och peppra svampen.


Servera allt tillsammans, ringla över det brynta smöret och toppa med lite persilja.


Testa med;