ReceptSkaparna

Ugnssallad med gulbetor & fetaost

Föregående Nästa
Ugnssallad med betor .JPG
Det behövs lite extra vår- och sommarkänsla och vad passar väl inte bättre då än en fräsch ugnssallad med mycket fetaost.

Ingredienser

  • 500 g gulbetor
  • 6 st potatis
  • 250 g fetaost
  • 1 burk(ar) oliver
  • 65 g bladspenat
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 nypa(or) salt & svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Koka betorna mjuka och skala dem. Dela ner i mindre bitar. 


Dela ner potatisen i klyftor och lägg ut över en klädd plåt. Ringla över olivolja och strö över salt. Grädda gyllene. Ta ut dem och lägg på betorna. Fördela fetaosten över. Låt grädda i ca 10-15 minuter till. 


Dela tomaterna på mitten, häll av spadet från oliverna. Ta ut plåten och lägg över tomater, oliver och spenat. Servera med ett gott bröd.