
Det behövs lite extra vår- och sommarkänsla och vad passar väl inte bättre då än en fräsch ugnssallad med mycket fetaost.
Ingredienser
- 500 g gulbetor
- 6 st potatis
- 250 g fetaost
- 1 burk(ar) oliver
- 65 g bladspenat
- 10 st körsbärstomater
- 1 tsk olivolja
- 1 nypa(or) salt & svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Koka betorna mjuka och skala dem. Dela ner i mindre bitar.
Dela ner potatisen i klyftor och lägg ut över en klädd plåt. Ringla över olivolja och strö över salt. Grädda gyllene. Ta ut dem och lägg på betorna. Fördela fetaosten över. Låt grädda i ca 10-15 minuter till.
Dela tomaterna på mitten, häll av spadet från oliverna. Ta ut plåten och lägg över tomater, oliver och spenat. Servera med ett gott bröd.