ReceptSkaparna

Våfflor med getostkräm och hjortronsylt

Föregående Nästa
IMG_4262.jpg
Vet ni hur gott det är med getost till sötsaker? Och till hjortron? Har ni inte testat är det verkligen dags! Vi firar våffeldagen med frasvåfflor toppade med getostkräm, hjortronkräm och pistagenötter.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 8 dl röd mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • smör till gräddning
  • Topping:
  • 50 g getost
  • 2 dl crème fraiche
  • hjortronsylt
  • hackade pistagenötter

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop mjölk, mjöl, bakpulver och salt till en helt slät smet och tillsätt smöret.


Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör första gräddningen, sedan brukar det räcka med smöret i smeten. Grädda våfflorna gyllene.


Rör samman getost (utan kanter) och crème fraiche med en gaffel.


Servera våfflorna med getostkrämen, hjortronsylt och hackade pistagenötter.