ReceptSkaparna

Vaniljpannacotta med jordgubbar och basilika

Föregående Nästa
pannacotta1.jpg
pannacotta2.jpg
Hur gott är inte jordgubbar och basilika tillsammans? På en krämig pannacotta blir det den bästa sommardesserten!

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 nypa(or) salt
  • Topping:
  • 225 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter.


Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med knivsudden. Häll upp grädde, socker, vaniljfrön och vaniljstången i en kastrull. Låt allt koka upp och sedan puttra i 3-4 minuter under omrörning.


Ta av kastrullen från värmen. Fiska upp vaniljstången och släng den. Krama ur gelatinbladen och lägg i gräddblandningen medan den fortfarande är het. Rör om tills bladen har löst upp sig.


Fördela pannacottan i snygga glas, små skålar eller dessertformar. Låt stå i kylen i minst 2 timmar innan servering.


Jordgubbstopping


Tina de frysta jordgubbarna eller dela de färska i mindre delar. Hetta upp jordgubbarna i en kastrull tillsammans med socker och salt.


Låt jordgubbarna koka på svag värme några minuter och hacka under tiden basilikan fint.


Ta jordgubbarna från plattan och tillför basilikan. Låt svalna.


Fördela toppingen på pannacottan när den stelnat och dekorera med basilikablad innan servering.