
Ingredienser
- 2 blad gelatin
- 3 dl grädde
- 0,5 dl socker
- 0,5 st vaniljstång
- Topping:
- 0,5 liten zucchini
- olja
- flingsalt
- 75 g vit choklad
- pumpakärnor, rostade
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp grädde, socker, vaniljfrön och vaniljstång. Ta av kastrullen från värmen och fiska upp vaniljstången. Krama ut gelatinbladen och vispa ner i grädden. Häll upp pannacottan i serveringsglas och låt stelna i kyl i ca 60 minuter.
Sätt ugnen på 100°. Hyvla zucchini med en mandolin eller osthyvel. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper, pensla chipsen med olja och strö över flingsalt. Rosta i ugnen i ca 60 minuter eller tills chipsen har fått färg och är knapriga.
Bryt chokladen i mindre delar och lägg i en oljad ugnsfast form. Rosta chokladen samtidigt som chipsen tills den fått en brun yta.
Fördela zucchinichipsen på pannacottorna, smula över den rostade chokladen och strö över pumpakärnor. Servera!
Testa även;