ReceptSkaparna

Vaniljpannacotta med zucchinichips och rostad vit choklad

Föregående Nästa
IMG_1629.jpg
Pannacotta är ju världens godaste efterrätt! Dessutom enkelt att göra. Toppad med salta zucchinichips och knaprig vit choklad blir det en toppenkombo av sött och salt!

Ingredienser

  • 2 blad gelatin
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 st vaniljstång
  • Topping:
  • 0,5 liten zucchini
  • olja
  • flingsalt
  • 75 g vit choklad
  • pumpakärnor, rostade

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.


Koka upp grädde, socker, vaniljfrön och vaniljstång. Ta av kastrullen från värmen och fiska upp vaniljstången. Krama ut gelatinbladen och vispa ner i grädden. Häll upp pannacottan i serveringsglas och låt stelna i kyl i ca 60 minuter.


Sätt ugnen på 100°. Hyvla zucchini med en mandolin eller osthyvel. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper, pensla chipsen med olja och strö över flingsalt. Rosta i ugnen i ca 60 minuter eller tills chipsen har fått färg och är knapriga.


Bryt chokladen i mindre delar och lägg i en oljad ugnsfast form. Rosta chokladen samtidigt som chipsen tills den fått en brun yta.


Fördela zucchinichipsen på pannacottorna, smula över den rostade chokladen och strö över pumpakärnor. Servera!



 


Testa även;