ReceptSkaparna

Zucchiniplättar med fetaost- & tomatsallad

Föregående Nästa
IMG_1609.jpg
Matiga plättar gjorda på potatis och zucchini. Lätt vardagsmiddag som lätt blir till en favorit!

Ingredienser

  • 1 st zucchini
  • 1 st bakpotatis
  • 2 st ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • Tillbehör:
  • 150 g fetaost
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk balsamico
  • 0,5 st purjolök

Gör så här:

Börja med att riva zucchini, häll över salt och låt den vätskas ur i ca 10 minuter. Skölj sedan och krama ur vätskan. Riv bakpotatisen. Blanda tillsammans med ägg, majsstärkelse, mjölk, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Låt smeten dra i ca 10 minuter.


Hetta upp en stekpanna med smör och stek plättar av smeten tills de blivit gyllene på båda sidorna.


Dela ner fetaost och halvera tomaterna. Blanda och ringla över balsamico. Hacka purjolök fint.


Servera plättarna med salladen och avsluta med att toppa med hackad purjolök.