Rostad mandel & ruccola

Annas asiatiska morotssallad

Föregående Nästa
morotssallad ff.jpg
Min kollega berättade om en morotssallad, med poppade senapsfrön, som lät väldigt god. Det var den! Senapsfröna och den gröna chilin lyfter rätten. Salladen passar som vegetarisk ensamrätt med en bit bröd eller som tillbehör till exempelvis kyckling.

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 2 st mild grön chilifrukt
  • 2 msk smör
  • 1,5 tsk bruna eller svarta senapsfrön
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk citronsaft
  • Garnityr:
  • 1 dl jordnötter
  • 0,5 kruka(or) färsk koriander

Gör så här:

Skala morötterna och riv dem grovt. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka jordnötterna grovt och plocka koriandern.


Smält smöret i en gryta med lock. Häll i senapsfröna och fräs tills de "poppar". Ha locket redo.  Låt fröna poppa klart och häll i chilin. Rör runt. Häll i sockret och rör runt igen. Häll i morötterna och blanda. Rör och stek ca fem minuter tills morötterna börjar mjukna något.


Låt svalna. Rör ner yoghurt, salt och citronsaft. 


Lägg upp och toppa med jordnötter och koriander.