Rostad mandel & ruccola

Sill med basilika och valnötter

Föregående Nästa
sill1.jpg
sill5.jpg
Den här sillen gör vi varje påsk, midsommar och jul. Den är otroligt enkel att göra och den mår bra av att stå i kylen och mogna några dagar.

Ingredienser

  • 1 st färsk basilika, kruka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1,5 dl valnötter, skalade
  • 1 förpackning(ar) 5-minuters inläggningssill
  • salt och peppar

Gör så här:

Mixa basilika med matlagningsyoghurt och häll i en skål. Krydda med salt och peppar. Grovhacka 75 g valnötter, rosta dem gärna i en torr stekpanna innan men det är inte nödvändigt. Häll av sillagen från inläggningssilen. Skär sillen i lagom bitar och blanda alltsammans i yoghurtsåsen. Låt gärna sillen stå och dra några timmar eller dagar.






Testa även;