
Jag gillar belugalinser eftersom de behåller sin spänstighet efter kokning. Dessutom kan man använda dem spontant, eftersom de inte behöver blötläggas innan. Sötpotatisen friteras i kokosolja och får en lätt ton av kanel. Här serveras rätten som en vegetarisk version, men den kan också fungera som tillbehör till en köttbit.
Ingredienser
- 1,5 dl belugalinser
- 1 st sötpotatis (medelstor)
- 2 dl kokosolja
- 0,25 tsk salt
- 0,5 krm kanel
- 2 msk crème fraiche
- Dressing:
- 0,5 st citron, saften
- 0,5 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 1 krm cayennepeppar
- Dekorering:
- 0,5 dl jordnötter
- 1 msk hackad bladpersilja
- 1 msk olivolja
Gör så här:
Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala sötpotatisen och skär i små stavar. Skölj dem och torka av dem med hushållspapper. Hetta upp kokosoljan i en stekpanna och lägg i sötpotatisen. Rör emellanåt och låt dem få färg. Låt dem sedan rinna av på hushållspapper. Blanda med saltet och kanelen.
Blanda de kokta linserna med dressingen, gjord på citronsaft, salt, olivolja och cayennepeppar.
Lägg upp linserna. Strö över sötpotatisstavarna, jordnötter och hackad bladpersilja. Ringla över crème fraiche och lite olivolja.
Servera till