Rostad mandel & ruccola

Koreansk bulgogi i rödkål

Föregående Nästa
bulgogi2.jpg
Bulgogi är en koreansk marinad framför allt baserad på vitlök, soja, sesamfrön och socker. Marinera köttet och servera rätten med ris och srirachasås i rödkålsblad.

Ingredienser

  • rött ris i valfri mängd
  • 500 g ryggbiff
  • 0,5 st röd chili
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 1 st medelstort rödkålshuvud
  • rapsolja till stekning
  • 1 st kruka färsk koriander
  • srirachasås
  • Marinad:
  • 3 pressade vitlöksklyftor, 3 msk japansk soja, 1 msk sesamolja och 3 msk socker till 4 portioner
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vatten

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Blanda ihop ingredienserna till kryddblandning med oljan och vattnet. 


Skär köttet i tunna strimlor och blanda med marinaden. Låt stå en stund, gärna tjugo minuter.


Hacka chilin.


Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.


Koka upp vatten i en stor kastrull. Dela kålhuvudet i så hela bitar som möjligt. Förväll kålen i två minuter i det kokande vattnet. Ta upp och skölj med kallt vatten.


Värm en stekpanna så att den blir riktigt het. Häll i olja och sedan köttet med marinaden. Stek köttet hastigt.


Använd kålen som "skålar" och lägg i ris, kött, koriander, chili, sesamfrön och srirachasås eller låt varje matgäst göra sina egna "skålar" på tacovis.



Gott till