
Bulgogi är en koreansk marinad framför allt baserad på vitlök, soja, sesamfrön och socker. Marinera köttet och servera rätten med ris och srirachasås i rödkålsblad.
Ingredienser
- rött ris i valfri mängd
- 500 g ryggbiff
- 0,5 st röd chili
- 2 msk svarta sesamfrön
- 1 st medelstort rödkålshuvud
- rapsolja till stekning
- 1 st kruka färsk koriander
- srirachasås
- Marinad:
- 3 pressade vitlöksklyftor, 3 msk japansk soja, 1 msk sesamolja och 3 msk socker till 4 portioner
- 2 msk rapsolja
- 1 msk vatten
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda ihop ingredienserna till kryddblandning med oljan och vattnet.
Skär köttet i tunna strimlor och blanda med marinaden. Låt stå en stund, gärna tjugo minuter.
Hacka chilin.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Dela kålhuvudet i så hela bitar som möjligt. Förväll kålen i två minuter i det kokande vattnet. Ta upp och skölj med kallt vatten.
Värm en stekpanna så att den blir riktigt het. Häll i olja och sedan köttet med marinaden. Stek köttet hastigt.
Använd kålen som "skålar" och lägg i ris, kött, koriander, chili, sesamfrön och srirachasås eller låt varje matgäst göra sina egna "skålar" på tacovis.
Gott till