
Leila Lindholm är ju en mästare på desserter. Hennes chokladcheesecake är riktigt god, med sin friska syrlighet. Smidig att förbereda också.
Ingredienser
- Botten:
- 200 g Digestivekex
- 200 g Maryland cookies
- 2 msk Kakao
- 125 g Smör
- Fyllning:
- 2,5 dl Kesella
- 400 g Philadelphiaost
- 1 dl Strösocker
- 1 st Färsk vaniljstång
- 3 st Ekologiska ägg
- 200 g Mörk choklad, 70%
Gör så här:
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao. Tryck ut degblandningen i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda ca 7 minuter i en 175-gradig ugn och låt den sedan svalna. Sänk ugnsvärmen till 130 grader.
Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång i en skål. Rör ner ett ägg i taget. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad. Blanda ner chokladen i smeten häll sedan smeten över bottnen. Grädda i ugnen ca 40 minuter och låt kakan sedan svalna i kylskåp minst en timme.
Före servering, smält ytterligare choklad i vattenbad och ringla över kakan.