Rostad mandel & ruccola

Citrussallad med fänkål och buffelmozzarella

Föregående Nästa
citrussallad2.jpg
Avnjut den här friska salladen som en lättare lunch tillsammans med ett gott bröd eller som tillbehör till en grillad fläskkotlett. Blodgrape, apelsin och fänkål gifter sig fint, smakmässigt.

Ingredienser

  • 0,5 st fänkål
  • 1 st blodgrape
  • 1 st apelsin
  • 50 g buffelmozzarella
  • Dressing:
  • 0,5 tsk fänkålsfrön
  • 0,5 st saft från apelsin
  • 2 msk olivolja
  • 0,25 tsk salt
  • några drag med svartpepparkvarnen

Gör så här:

Skär bort toppen och botten på fänkålen och hyvla den tunt med hjälp av en mandolin. Spara det gröna för dekoration.


Mortla fänkålsfröna lätt. Blanda dem med apelsinsaft, olivolja, salt och svartpeppar. Rör ner den hyvlade fänkålen och låt dra en kvart.


Skala citrusfrukterna med en vass kniv och skär dem sedan i tunna skivor. Ta bort eventuella kärnor.


Lägg ut de skivade citrusfrukterna på ett fat. Lägg ut fänkålsröran i små högar. Bryt mozzarellan i bitar och fördela ut även denna på fatet.


Droppa över fänkålsdressingen och dekorera med fänkålskvistarna.