Rostad mandel & ruccola

Enkel äppletosca

Föregående Nästa
äppletosca.jpg
Detta är ett enkelt sätt att göra äppletosca, ugnsbakade äpplen med ett kolaliknande täcke. Utan botten. Ett utmärkt sätt att ta vara på äppleskörden.

Ingredienser

  • 4 st äpplen
  • Topping:
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 50 g skalad flagad mandel
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • Tillbehör:
  • lättvispad grädde eller vaniljglass

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.


Skala och kärna ur äpplena. Halvera dem och placera ut dem tätt i en ugnsfast form med den runda sidan uppåt. Baka 30 minuter i ugnen.


Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, salt och mandel. Rör ihop grädden och mjölet och blanda ner. Koka upp och låt puttra några minuter.


Ta ut äpplena och höj värmen på ugnen till 250 grader. Häll toscasmeten över äpplena och grädda 5-10 minuter, tills mandeln har fått färg.


Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.