
Denna gryta gör man snabbt och lätt. Den får en vacker färg tack vare djävulskorven. Djävulskorven kallas också csabahus.
Ingredienser
- 1 st Röd paprika
- 200 g champinjoner
- 1 st djävulskorv, csabahus 125 g per korv
- 500 g fläskfilé
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk starkt paprikapulver
- 1 tsk torkad timjan
- 1,5 dl standardmjölk
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 tsk maizenamjöl
- 2 msk standardmjölk
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 12 st cornichons
- Tillbehör:
- klyftpotatis eller ris till servering
- Topping:
- 2 msk hackad bladpersilja
Gör så här:
Skär paprikan i bitar och halvera champinjonerna. Skär korven i skivor.
Skär filén i ca 1,5 cm tjocka skivor. Salta och peppra runtom. Stek köttet i en stekpanna i smör, ca 2 minuter per sida.
Blanda ner paprikan, svampen, korven och kryddorna. Låt steka ytterligare ett par minuter på svagare värme.
Häll i mjölk, vispgrädde och låt grytan puttra ca 10 minuter. Rör ihop maizenamjöl med någon matsked mjölk. Häll i redningen i grytan och rör.
Blanda ner små gurkor, cornichons. Smaka av med salt och vinäger. Strö över lite hackad bladpersilja.
Servera med klyftpotatis eller ris.