Rostad mandel & ruccola

Fläskfilégryta med djävulskorv och cornichons

Föregående Nästa
fläskfile och korvgryta2.jpg
Denna gryta gör man snabbt och lätt. Den får en vacker färg tack vare djävulskorven. Djävulskorven kallas också csabahus.

Ingredienser

  • 1 st Röd paprika
  • 200 g champinjoner
  • 1 st djävulskorv, csabahus 125 g per korv
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1,5 dl standardmjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk maizenamjöl
  • 2 msk standardmjölk
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 12 st cornichons
  • Tillbehör:
  • klyftpotatis eller ris till servering
  • Topping:
  • 2 msk hackad bladpersilja

Gör så här:

Skär paprikan i bitar och halvera champinjonerna. Skär korven i skivor.


Skär filén i ca 1,5 cm tjocka skivor. Salta och peppra runtom. Stek köttet i en stekpanna i smör, ca 2 minuter per sida.


Blanda ner paprikan, svampen, korven och kryddorna. Låt steka ytterligare ett par minuter på svagare värme.


Häll i mjölk, vispgrädde och låt grytan puttra ca 10 minuter. Rör ihop maizenamjöl med någon matsked mjölk. Häll i redningen i grytan och rör.


Blanda ner små gurkor, cornichons. Smaka av med salt och vinäger. Strö över lite hackad bladpersilja.


Servera med klyftpotatis eller ris.