
Min mamma brukar göra en god fryst cheesecake, som barnen älskar. Eller ja, som alla älskar. Den är enkel att göra och perfekt att förbereda.
Ingredienser
- 3 st ägg
- 1,5 dl florsocker
- 250 g Naturell kesella/kvarg
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl rårörda lingon
- 3 dl vispgrädde
- Topping:
- 6 st digestivekex
- Frysta eller färska lingon som blandats med lite socker
Gör så här:
Separera äggen i två olika bunkar.
Vispa äggulor, florsocker, kvarg, vaniljsocker och rårörda lingon.
Vispa grädde och blanda med lingonsmeten.
Vispa äggvitorna och vänd ner i smeten.
Häll smeten i en form, ca 23 cm i diameter.
Lägg kexen i en plastpåse och krossa genom att slå med något hårt på påsen (alternativt med händerna). Strö smulorna över smeten. Frys minst 5 timmar, men gärna mer. Ta ut kakan minst ca 30 minuter före servering. Garnera med lingon.
Testa även