Rostad mandel & ruccola

Fryst cheesecake med lingon

Föregående Nästa
lingonkaka ff.jpg
Min mamma brukar göra en god fryst cheesecake, som barnen älskar. Eller ja, som alla älskar. Den är enkel att göra och perfekt att förbereda.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl florsocker
  • 250 g Naturell kesella/kvarg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl rårörda lingon
  • 3 dl vispgrädde
  • Topping:
  • 6 st digestivekex
  • Frysta eller färska lingon som blandats med lite socker

Gör så här:

Separera äggen i två olika bunkar.


Vispa äggulor, florsocker, kvarg, vaniljsocker och rårörda lingon.


Vispa grädde och blanda med lingonsmeten.


Vispa äggvitorna och vänd ner i smeten.


Häll smeten i en form, ca 23 cm i diameter.


Lägg kexen i en plastpåse och krossa genom att slå med något hårt på påsen (alternativt med händerna). Strö smulorna över smeten. Frys minst 5 timmar, men gärna mer. Ta ut kakan minst ca 30 minuter före servering. Garnera med lingon.



Testa även

Tips

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.