Rostad mandel & ruccola

Vitlöksdoftande portabello fylld med spenat, vita bönor och pinjenötter

Föregående Nästa
svamp.jpg
svamp3.jpg
Dessa fyllda svampar passar perfekt som vegetarisk lunch eller som en del i en buffet. Varje portion innehåller mindre än 300 kalorier och mättar fint tack vare bönorna. Hälsosamt och gott.

Ingredienser

  • 3 st medelstora portabellosvampar, ca 70 g styck
  • Fyllning:
  • 0,5 tsk liten gul lök
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk timjan
  • 65 g färsk spenat
  • 1 msk bladpersilja, hackad
  • 100 g kokta vita bönor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk rapsolja
  • Topping:
  • 1 msk riven parmesanost
  • 20 st pinjenötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Gröp ur innanmätet i svamparna och låt hattarna stå i ugnen en kvart. Höj sedan ugnsvärmen till 225 grader.


Finhacka löken och fräs på medelvärme i oljan tillsammans med pressad vitlök och timjan, ca 5 minuter. Hacka innanmätet från svampen och låt det fräsa med några minuter. Blanda ner spenaten och låt den krympa av värmen. Hacka persilja och rör ner även denna plus bönorna. Salta.


Riv osten.


Töm svamphattarna på vätska och fyll dem med röran. Fördela ut pinjenötterna och strö över hälften av osten. Kör i ugnen 5-10 minuter. Ta ut, strö över resten av osten och servera.