Rostad mandel & ruccola

Gratinerad rödkål med rosmarin, solroskärnor och parmesanost

Föregående Nästa
kål ff.jpg
Rödkål är både nyttigt, billigt och gott. Här gratineras den i ugnen och får en härlig smak av rosmarin, knapriga solroskärnor och umamirik parmesanost.

Ingredienser

  • 0,5 st stort rödkålshuvud
  • 50 g smör
  • 1,5 tsk färsk hackad rosmarin
  • 1 tsk färsk hackad timjan
  • 0,5 st saft från citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk honung
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 1 dl finriven parmesanost

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.


Skär rödkålen i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form. 


Värm smöret ca sekunder på medeleffekt i mikron så att det mjuknar. Blanda det med hackad rosmarin och timjan samt citronsaft, salt, peppar och honung. Fördela kryddsmöret över kålen.


Låt stå i ugnen en och en halv timme. Strö sedan över solroskärnor och parmesanost. Ugnsbaka ytterligare några minuter.


Servera som tillbehör eller dubbla receptet och servera som en vegetarisk rätt tillsammans med något gott bröd.