
Grilla ananasen smidigt i en grillpanna och servera med andra godsaker. Kolasåsen får en lätt ton av lakrits tack vare anis.
Ingredienser
- 1 st färsk ananas
- 1 msk rapsolja
- Sås:
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 msk strösocker
- 0,25 dl Ljus sirap
- 0,5 tsk aniskrydda
- 1 msk smör
- Tillbehör:
- 8 st vaniljglasskulor
- Dekorering:
- 0,5 dl pekannötter
Gör så här:
Värm alla ingredienser utom smöret i en liten kastrull. Låt koka ca 10 minuter. Ta bort såsen från plattan och sila den. Vispa ner smöret. Låt svalna.
Skala ananasen och skär den i fyra skivor. Värm grillpannan så att den blir riktigt het. Häll i olja och stek ananasskivorna. Låt dem få en lätt sotad yta. Sänk värmen mot slutet och låt frukten bli genomstekt.
Placera ut ananasskivorna på tallrikar. Skopa upp två kulor glass på varje skiva. Häll på kolasås och garnera med pekannötter.
Gott till
Tips
Har du ont om tid så kan du köpa färdig kolasås och smaka av den med lakritspulver alt. mald anis krydda.