
Det är så enkelt och gott att grilla. För tillfället frodas vår rabarber i pallkragarna och rabarbern passar perfekt i en chutney. Den här sötsyrliga rabarberchutneyn passar fint till exempelvis grillat fläskkött.
Ingredienser
- 1 kg fläskkarré
- Sås:
- 4 st rabarberstänger, ca 100 g styck
- 0,5 st gul lök
- 1 msk malen ingefära
- 1 tsk malen kanel
- 1 msk rapsolja
- 0,5 tsk chiliflakes
- 3 msk vitvinsvinäger
- 3 msk Rörsocker
- 3 msk honung
- 2 krm salt
- Marinad:
- 1 msk sambal oelek
- 2 msk honung
- 3 msk rapsolja
- 1 tsk mald ingefära
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- Tillbehör:
- 1 st zucchini
- 4 st sommarlökar
- pommes frites
- Dressing:
- 0,5 st citron, saften
- 1 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
- 1 msk honung
- 2 msk hackad bladpersilja
- 1 msk hackad färsk timjan
Gör så här:
Rensa och skölj rabarbern noga. Skär i ca 1 cm breda bitar.
Hacka löken. Fräs den lätt på medelvärme tillsammans med kryddorna några minuter. Häll i vinägern, rörsockret, honungen och saltet. Rör runt och låt puttra på svag värme i tjugo minuter.
Servera med grillad fläskkarré i bitar, marinerad i sambal oelek, honung, rapsolja, ingefära, salt och vitvinsvinäger.
Grilla även hel sommarlök och bitar av zucchini. Häll över en dressing gjord på citronsaft, olivolja, salt, honung, hackad bladpersilja och färsk hackad timjan.
Servera även pommes frites till om du vill.
Gott till;