Vegetariska biffar kan ju varieras på hundratals sätt. Här gör jag dem med mungbönor, grönkål och cheddarost. De passar perfekt till bönpasta slungad med crème fraiche och lite rostade mandelflarn.
Ingredienser
- 3 dl kokta bönor, exempelvis mungbönor som här
- 1 dl cashewnötter
- 2 st stora grönkålsblad
- 1 dl riven ost, exempelvis cheddarost
- 0,5 tsk salt
- Tillbehör:
- 200 g bönpasta
- 3 msk crème fraiche
- Topping:
- rostad flagad mandel
- riven ost
- hackad bladpersilja
Gör så här:
Ta bort strängen från grönkålen och skär kålen i bitar.
Mixa alla ingredienser utom tillbehören. Forma små biffar. Stek dem i rikligt med olja på medelvärme.
Koka bönpastan. Häll av vattnet när pastan är klar. Blanda med crème fraiche.
Lägg upp pastan och biffarna i små skålar och toppa eventuellt med rostad flagad mandel, riven ost och lite hackad bladpersilja.