
Det här är färsbollar som passar hela familjen och samtidigt är väldigt enkla att göra. Bollarna blir saftiga och fina tack vare panko. Servera med ris eller annat valfritt tillbehör.
Ingredienser
- 2 msk finriven ingefära
- 500 g blandfärs
- 1 dl panko
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- rapsolja till stekning
- smaka av med ytterligare salt
- Sås:
- 3 dl kokosmjölk
- 1 dl vispgrädde
- 3 dl mjölk
- 1 msk curry
- 0,5 msk gurkmeja
- 0,5 tsk honung
- 1 msk maizenamjöl
- 1 msk mjölk
- Tillbehör:
- ris
- Dekorering:
- 1 knippe färsk koriander
- Topping:
- chiliflakes
Gör så här:
Skala och riv ingefäran fint. Blanda med färs, panko, ägg och salt. Forma stora köttbullar.
Stek på hög värme i rikligt med olja.
Vispa ut curry och gurkmeja tillsammans med kokosmjölk, grädde och mjölk, curry. Häll vätskan over köttbullarna. Koka upp och låt sedan puttra i tio minuter. Tillsätt honung. Blanda maizena med någon matsked mjölk och rör ner i såsen för att reda den. Smaka av med ytterligare salt.
Strö gärna lite färsk koriander och chiliflakes över, före servering.
Servera tillsammans med ris och gärna en god sallad.