
Ingredienser
- 2 kg Tunna revbensspjäll
- Vatten
- 1 tsk salt per liter vatten
- 4 st Svartpepparkorn
- 2 tsk Malen chilipeppar
- 2 msk Farinsocker
- 1 st Pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk Malen ingefära
- 1 tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 2 dl Japansk soja
- 1 dl Ananasjuice
- 1 dl Honung
- 1 dl Farinssocker
- 1 dl Hoisinsås
- 1 dl Ketchup
- 0,5 dl Äppelcidervinäger
- 2 st Pressade vitlöksklyftor
- 2 msk Riven färsk ingefära
- 4 st Salladslök
Gör så här:
Skölj köttet och lägg det i en stor kastrull (eller två mindre). Fyll på med vatten så att det täcker. Lägg i salt och peppar och koka upp. Låt sjuda ca en timme eller tills köttet känns mört. Låt köttet svalna i vattnet.
Blanda en rub på chilipeppar, farinsocker vitlök, ingefära, salt och peppar. Gnid in den i köttet och marinera i kylen, minst två timmar men helst över natten.
Blanda soja, ananasjuice, honung, farinsocker, hoisinsås, ketchup, vinäger, vinäger, vitlök och ingefära i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter.
Pensla spjällen med glazen runt om. Grilla försiktigt på grill och pensla efter hand med mer glaze.
Strö över hackad salladslök.
Tips
När man äter grillade revbensspjäll får man ofta full fokus på köttet. Det är ju så gott! Alla andra tillbehör bleknar. Därför tycker jag personligen att det passar bäst med en lättare sallad till de mastiga revbenen.