
Servera en kall, frisk rabarbersoppa en härligt varm sommardag! Den är enkel att göra och perfekt att förbereda. Servera gärna med vaniljglass och varför inte en liten lyckokaka? Om du tillagar glassen själv, så låt gästerna själva skopa upp glassen i soppan. Den smälter snabbt. Det är ofta skillnad med köpt glass som inte smälter lika snabbt.
Ingredienser
- 700 g rabarber utan blast
- 1,2 l vatten
- 2 dl strösocker
- 2 st stjärnanis
- 1,5 msk potatismjöl
- 3 msk vatten
Gör så här:
Ta bort blasten från rabarbern och skölj noga. Skär i små bitar. Koka upp tillsammans med vatten, socker och stjärnanis i en kastrull. Låt puttra fem minuter. Sila av.
Koka upp på nytt. Blanda potatismjöl med några matskedar vatten och rör ner detta i soppan. Koka upp på nytt och låt sedan soppan svalna.
Servera gärna med vaniljglass och en söt kaka.