Rostad mandel & ruccola

Kikärtspasta med selleripesto, gröna bönor och rostad mandel

Föregående Nästa
foodfolder-barilla-kikärtspasta.jpg
När jag besökte Pasta World Championship, anordnat av Barilla, häromveckan fick jag smaka deras nya pastasorter, fusilli med röda linser och casarecce på kikärtor. Den här rätten, som tillagades på scenen, var överraskande god. Jag är egentligen inte så förtjust i bladselleri, men den gifter sig fantastiskt bra med rostad mandel och olivolja.

Ingredienser

  • 1 st stor potatis
  • 2 dl haricots verts
  • 160 g barilla kikärtspasta
  • Sås:
  • 1 dl mandel
  • 2 själk(ar) bladselleri
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mandeldryck
  • 1 tsk maizenamjöl

Gör så här:

Rosta den skalade mandeln i en torr stekpanna (om den inte redan är skalad så lägg mandeln i en kastrull med kokande vatten, låt koka upp igen, häll av vattnet och fyll på med kallt och tryck därefter bort skalet med fingrarna).


Lägg den rensade bladsellerin i kokande saltat vatten och låt puttra två minuter. Låt dem sedan kylas ner i isat vatten.


Mixa drygt hälften av mandeln med sellerin, oljan och saltet till en pestosås.


Skala och tärna potatisen.


Koka bönorna några minuter och skölj sedan med kallt vatten.


Koka upp vattnet till pastan och salta rikligt. Lägg i pastan och låt puttra 8 minuter. Lägg i potatistärningarna och låt koka ytterligare en minut. Sila bort vattnet.


Koka upp mandeldrycken tillsammans med maizenamjölet under vispning. Rör ner peston.


Blanda pastan med pestosåsen. Lägg upp och garnera med resten av den rostade mandeln.