Rostad mandel & ruccola

Kladdkaka med svartpeppar och mjölkchokladglasyr

Föregående Nästa
kladdkaka2 ff.jpg
Min snart tioåriga dotter nådde semifinal i årets kladdkakerace, anordnat av Arla. Hon blev såklart jätteglad! Här delar hon med sig av receptet, som får sin speciella smak av några kryddmått svartpeppar.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mörk fin choklad
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 4 krm mald svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • smör för att smörja formen
  • Topping:
  • 100 g mjölkchoklad
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 st äggula
  • Dekorering:
  • 1 dl hallonbär och hallontoppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.


Smält smör i en kastrull eller i mikron. Blanda ner hackad mörk choklad och rör tills chokladen har smält.


Blanda ägg, socker, vaniljsocker, kakao, salt, svartpeppar och vetemjöl i en bunke. Rör ner chokladsmeten i bunken och blanda väl.


Häll upp i en smord form med avtagbar kant.


Grädda i ugnen 20 minuter. Ta ut och låt svalna.


Blanda vispgrädde och mjölkchoklad i en liten kastrull. Värm och rör tills chokladen smält. Ta kastrullen från plattan och rör ner en äggula. Bred ut glasyren över kakan.


Garnera med hallon, både "riktiga" och godisvarianten.



 

Tips

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.