
Min snart tioåriga dotter nådde semifinal i årets kladdkakerace, anordnat av Arla. Hon blev såklart jätteglad! Här delar hon med sig av receptet, som får sin speciella smak av några kryddmått svartpeppar.
Ingredienser
- 100 g smör
- 100 g mörk fin choklad
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 1 krm salt
- 4 krm mald svartpeppar
- 2 dl vetemjöl
- smör för att smörja formen
- Topping:
- 100 g mjölkchoklad
- 3 msk vispgrädde
- 1 st äggula
- Dekorering:
- 1 dl hallonbär och hallontoppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smör i en kastrull eller i mikron. Blanda ner hackad mörk choklad och rör tills chokladen har smält.
Blanda ägg, socker, vaniljsocker, kakao, salt, svartpeppar och vetemjöl i en bunke. Rör ner chokladsmeten i bunken och blanda väl.
Häll upp i en smord form med avtagbar kant.
Grädda i ugnen 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Blanda vispgrädde och mjölkchoklad i en liten kastrull. Värm och rör tills chokladen smält. Ta kastrullen från plattan och rör ner en äggula. Bred ut glasyren över kakan.
Garnera med hallon, både "riktiga" och godisvarianten.