
När det är zucchinisäsong är detta perfekt snacks, som inte bara är gott utan också nyttigt! Zucchinichipsen blir härligt krispiga och salta.
Ingredienser
- 1 st stor zucchini
- 0,75 tsk salt
- 1 msk rapsolja
Gör så här:
Hyvla zucchinin tunt, gärna med mandolin (3 mm) eller med osthyvel.
Sätt varmluftsugnen på 150 grader.
Sprid ut dem en och en på bakplåtsklädda plåtar. Salta så jämnt det går. Låt dra tio minuter. Torka sedan med hushållspapper.
Pensla med olja.
Sätt in båda plåtarna i ugnen. Vänd skivorna och byt plats på plåtarna efter 20 minuter.
Fortsätt baka i ugnen tills de är spröda och torra. Det tar ca 40 minuter (i alla fall i vår ugn). Sänk eventuellt värmen på slutet.
Ta ut plåtarna från ugnen och låt chipsen vila i tio minuter.