
Ingredienser
- 1 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 dl Vitt vin
- 2 dl Vatten
- 1 st Kycklingbuljongtärning
- 6 st Schalottenlökar
- 6 st Soltorkade tomater
- 1 knippe Färsk rosmarin
- 1 knippe Färsk timjan
- 1 st Liten paprika
- 0,5 st Ekologisk citron
- 10 st Cocktailtomater
- 1 burk(ar) Crème fraiche
- 1 tsk Rökt paprikapulver
- 0,5 tsk Salt
- 4 st Kycklinglårfiléer
- Salt och peppar till kycklingen
- Rapsolja till stekning
- 1 knippe Bladpersilja
- Västerbottensost
- Tillbehör:
- Exempelvis ris eller pressad kokt potatis
Gör så här:
Sätt ugnen på 130 grader.
Hacka den gula löken samt vitlöken. Mjukstek på medelvärme i lite olja. Fyll på med vitt vin, vatten och kycklingsbuljongtärning (vi hade ingen hemmagjord fond). Låt koka i tio minuter. Blanda sedan ner crème fraiche.
Skär soltorkade tomater och paprika i bitar. Ta bort skalet på schalottenlökarna och halvera de större lökarna. Skär citronen i stora bitar, med skal och allt. Ta bort kärnorna.
Skölj kycklingen och torka den sedan med papper. Dela varje filé i två bitar. Salta och peppra ordentligt. Värm några matskedar olja i en separat ugnsfast gryta. Lägg i kycklingen och stek snabbt runtom. Efter någon minuter låter du citronen och schalottenlökarna.
Hacka rosmarinen, repa timjankvistarna och lägg ner i grytan. Fyll på med vin- och lökröran, de soltorkade tomaterna, paprikan och hälften av cocktailtomaterna (hela). Rör ner salt och paprikapulver. Sätt in grytan i ugnen med locket på. Låt stå ca en och en halv timme. Rör runt någon gång under tiden. Smaka eventuellt av med ytterligare salt mot slutet. Riv över Västerbottensost före servering och garnera med bladpersilja samt resten av tomaterna, halverade.
Servera med valfritt tillbehör.