Rostad mandel & ruccola

Libabrödspizza med dadlar och chili

Föregående Nästa
dadelpizza4.jpg
Libabröd är en perfekt pizzabotten för den stressade eller bekväma. Här blir brödet ett tilltugg som passar fint före maten, på buffetbordet eller kanske som en mellanrätt före desserten. Dadlarnas sötma, chilins hetta, yoghurtens friskhet och brödets knaprighet gör den här lilla rätten riktigt god!

Ingredienser

  • 1 st libabröd
  • 100 g mozzarella
  • 8 st färska mjuka ekologiska dadlar, t ex från Fontana
  • 30 g babyspenat
  • 1 st röd liten chilifrukt
  • 2 msk rysk yoghurt
  • 1 krm flingsalt
  • 1 tsk olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.


Lägg brödet på en bakplåtsklädd plåt.


Skär mozzarellan i bitar och fördela ut den på brödet. Strö över spenaten.


Skär dadlarna i bitar och ta bort kärnorna. Lägg ut bitarna på brödet.


Hyvla chilifrukten tunt, exempelvis med en mandolin (1 mm).


Grädda i ugnen 10 minuter.


Ta ut pizzan. Strö över salt och ringla olivolja över pizzan. Klicka ut yoghurten, skär i bitar och servera!