Rostad mandel & ruccola

Linsbiffar med jordnötsdressing och nektarinsallad

Föregående Nästa
vegobiffar3.jpg
vegobiffar.jpg
vegobiffar2.jpg
Detta är vegetariska biffar med en asiatisk touch. Jag serverade dem med en fräsch sallad med grillad zucchini och nektarin samt en jordnötsdressing.

Ingredienser

  • 3 dl röda linser, okokta
  • 2 msk chiafrön
  • 6 msk vatten
  • 0,5 st chilifrukt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st sommarlök
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 msk jordnötssmör
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk majsmjöl
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • rapsolja till stekning
  • 1 st zucchini
  • 3 st nektariner
  • blandad sallad
  • Dressing:
  • 2 dl jordnötter
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 st saft från limefrukter
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk hoisinsås

Gör så här:

Blanda chiafröna med vattnet. Låt dra en halvtimme.


Skölj linserna och lägg dem i en kastrull. Fyll på med gott om kallt vatten. Koka upp under lock och låt koka två minuter. Ta bort kastrullen från plattan och låt linserna stå och dra utan lock 15 minuter. Sila sedan bort vattnet.


Hacka chilin och det vita på sommarlöken. Riv vitlöken och den skalade ingefäran. Blanda med chiafröna, linserna, jordnötssmör, chiliflakes, majsmjöl, salt och ägg. Låt dra 30 minuter. Om man inte äter ägg, så kan man hoppa över dem och låta smeten dra ytterligare en stund. Man får då vara ännu mer försiktig när man steker biffarna så att de håller ihop.


Stek i rikligt med olja i en panna.


Skär zucchini och nektariner i bitar och stek i olja i en grillpanna eller grilla på grillen.


Grovhacka jordnötterna och blanda med rapsolja, limesaft, fisksås, hoisinsås och hackad chili.


Skölj och lägg upp salladen. Fördela zucchini och nektariner samt hälften av dressingen. Servera resten av dressingen vid sidan av. Servera med biffarna.


Garnera eventuellt med ärtskott och lime. Servera med ris om du vill ha en mer mättande rätt.