
Under äpplesäsongen är detta ett perfekt sätt att ta tillvara den sötsyrliga frukten. Gott till eftermiddagskaffet!
Ingredienser
- smör för att smörja formen
- Smet:
- 1,5 dl strösocker
- 75 g smör
- 1 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 dl standardmjölk
- Fyllning:
- 3 msk strösocker
- 2 msk mald kanel
- 0,5 tsk mald kardemumma
- 4 st äpplen
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader.
Vispa socker, smör och ägg på lågt varv (med elvisp) i en bunke tills det är helt blandat. Blanda mjöl, salt och bakpulver och vispa ner detta. Vispa ner mjölk.
Smöra en form, ca 20 cm i diameter.
Blanda socker, kanel och kardemumma i en skål eller en plastpåse. Skala och kärna ur äpplena och skär dem sedan i tunna skivor.
Häll smeten i formen och tryck sedan ner äpplebitarna.
Grädda i ugnen ca 45 minuter.