Rostad mandel & ruccola

Mjuk och kryddig äpplekaka

Föregående Nästa
äpplekaka2.jpg
Under äpplesäsongen är detta ett perfekt sätt att ta tillvara den sötsyrliga frukten. Gott till eftermiddagskaffet!

Ingredienser

  • smör för att smörja formen
  • Smet:
  • 1,5 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl standardmjölk
  • Fyllning:
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk mald kanel
  • 0,5 tsk mald kardemumma
  • 4 st äpplen

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader.


Vispa socker, smör och ägg på lågt varv (med elvisp) i en bunke tills det är helt blandat. Blanda mjöl, salt och bakpulver och vispa ner detta. Vispa ner mjölk.


Smöra en form, ca 20 cm i diameter.


Blanda socker, kanel och kardemumma i en skål eller en plastpåse. Skala och kärna ur äpplena och skär dem sedan i tunna skivor.


Häll smeten i formen och tryck sedan ner äpplebitarna.


Grädda i ugnen ca 45 minuter.