Rostad mandel & ruccola

Mjuk pepparkaka med bönor

Föregående Nästa
mjuk pepparkaka.jpg
Vita bönor gör den här mjuka pepparkakan extra saftig. Baka i små formar eller en enda stor form. De här fina formarna hittade jag hos Systrarna Grene.

Ingredienser

  • 375 g vita bönor på tetra
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl yoghurt
  • 100 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel
  • 0,5 tsk mald nejlika
  • Dekorering:
  • siktat florsocker och tranbär

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.


Skölj av bönorna i en sil och mixa dem sedan.


Smält smöret i mikron.


Vispa ägg och socker i en bunke, med elvisp, till blandningen vitnar.


Vispa ner bönmoset, yoghurt och det smälta smöret.


Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, ingefära, kanel och nejlika i en annan bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll i nejlikan på slutet om den inte går igenom silen. Blanda noga.


Häll upp i små formar eller en stor, efter smörjning. Låt de små formarna fyllas till hälften.


Grädda i ugnen 20-30 minuter. Kortare tid om formarna är små.


Dekorera eventuellt med siktat florsocker och tranbär.