Rostad mandel & ruccola

Mungbönssallad med paprika och jordgubbar och paprikasås

Föregående Nästa
mungbönor.jpg
De söta jordgubbar var perfekta i denna sallad med mungbönor och paprika. Salladen och såsen passar bra till grillat. Vi åt den till grillade kycklingfiléer.

Ingredienser

  • 3 dl Mungbönor, förvällda ca 8 timmar
  • 1 tsk salt till bönorna
  • 2 st färsk röd paprika
  • 12 st jordgubbar
  • 0,5 st rödlök
  • 6 msk pinjenötter
  • Dressing:
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk kallpressad rapsolja, gärna Gunnarshög
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 0,5 msk flytande honung
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Sås:
  • 250 g inlagd grillad paprika
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk honung
  • 1 dl turkisk yoghurt

Gör så här:

Koka upp vatten till de blötlagda bönorna. Låt puttra enligt instruktionerna på paketet (12-15 minuter). Salta. Häll av vattnet.


Skär den färska paprikan i bitar och grilla eller stek i lite olja.


Skölj och halvera jordgubbarna.


Hyvla den skalade rödlöken, gärna med en mandolin.


Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.


Blanda en dressing genom att röra ihop citronsaft, rapsolja, salt, lite nymald svartpeppar, honung och hackad bladpersilja. Blanda dressingen med bönorna.


Lägg upp bönorna på ett stort fat. Lägg upp rödlök, grillad paprika, jordgubbar och pinjenötter.


Gör såsen genom att mixa inlagda paprikor med hälften av pinjenötterna, sambal oelek, salt, honung och turkisk yoghurt.


Servera gärna som tillbehör till grillat eller som ensam vegetarisk rätt.



 Gott till;