
Ingredienser
- 300 g rensade jordgubbar
- 200 g rensad rabarber
- 0,5 dl vatten
- 1 st rosmarinkvist, decimeter
- 500 g syltsocker
- Deg:
- 3 dl valnötter
- 2 dl mandlar
- 2 dl hasselnötter
- 2 dl solrosfrön
- 1,5 dl sesamfrön
- 2 dl chiamjöl
- 1 dl hela linfrön
- 2 tsk salt
- 6 st ägg
- 1 dl rapsolja
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk flytande honung
Gör så här:
Till nötbrödet sätter du ugnen på 150 grader. Blanda nötterna och fröerna i en bunke tillsammans med saltet.
Vispa ihop ägg, rapsolja, sesamolja och honung med en gaffel någon minut. Rör ihop med nötblandningen.
Häll i en bakpappersklädd avlång form.
Grädda i ugnen en timme och en kvart.
Ta ut och låt svalna innan du skär upp brödet.
Till marmeladen rengör och rensar du jordgubbarna och rabarbern. Skär dem i skivor. Blanda med vattnet samt rosmarinkvisten i en kastrull. Koka upp och låt puttra på svag värme i tio minuter. Rör emellanåt. Ta ut kvisten. Höj värmen på max och häll i syltsockret. Rör runt och låt koka ett par minuter. Ta därefter bort kastrullen från plattan. Låt stå en kvart.
Rengör små glasburkar med diskmedel och med kokande vatten.
Häll marmeladen i burkarna och låt svalna ordentligt. Förvara i kylen.