Rostad mandel & ruccola

Öppen rabarberpaj med uppvikta kanter

Föregående Nästa
rabarberpaj plåt4 ff.jpg
De slarvigt uppvikta kanterna är en del av charmen med den här somriga och sötsyrliga rabarberpajen. Servera den gärna med en god vaniljglass!

Ingredienser

  • Botten:
  • 150 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 8 st medelstora rabarberstänger
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 1,5 msk strösocker
  • Tillbehör:
  • vaniljglass

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.


Skär smöret i tärningar. Nyp ihop det med fingrarna tillsammans med mjölet och saltet. Blanda med sockret, när degen har börjat sätta sig.


Kavla ut degen på en bakplåtsklädd plåt. Pudra den med hälften av potatismjölet.


Ansa den sköljda rabarbern och skär varje stång i två långa delar på längden. Placera ut stängerna på pajdegen, sida vid sida, och lämna 3-4 cm av degen fri runt om. Skär till längden på stängerna så att de blir lagom långa. Det går bra att lägga några stänger ovanpå de övriga. Pudra rabarbern med resten av potatismjölet och sockret.


Vik upp kanterna runt om.


Grädda i ugnen en timme.


Servera med vaniljglass!