Rostad mandel & ruccola

Palsternacksmuffins med blåbär och lingon

Föregående Nästa
muffins ff.jpg
Jag hittade Karoline Jönssons fina recept på palsternacksmuffins i senaste numret av VEGO. Det blev riktigt goda muffins som hela familjen älskade. Som dessutom är nyttiga och ett perfekt mellanmål. Jag gjorde muffinsen "lite på mitt sätt" och hoppas att Karoline ursäktar. Palsternacka, rårörda lingon och blåbär ger muffinsen sötma.

Ingredienser

  • 3 st palsternacka
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl psylliumhusk
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 dl yoghurt eller havre-, soja- eller mandelmjölk
  • 1,5 dl rårörda lingon
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl tinade frysta blåbär, gärna stora odlade
  • Dekorering:
  • 2 msk solroskärnor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.


Skala och finriv palsternackan. Blanda med de torra ingredienserna.


Rör ner yoghurt eller mjölk, rårörda lingon och rapsolja. Blanda och rör till sist ner de tinade frysta blåbären.


Fördela smeten i muffinsformar och dekorera med exempelvis solrosfrön. Grädda i ugnen ca en timme, men det kan ju variera från ugn till ugn så prova med en provsticka.