Rostad mandel & ruccola

Somrig sallad med små aprikoser, getost, brödkrutonger och aprikosdressing

Föregående Nästa
persikosallad.jpg
För tillfället kan man hitta söta små aprikoser i butikerna. Här blandar jag dem med bland annat gröna sojabönor, getost och brödkrutonger. De utgör också grunden i en sötsyrlig dressing. Myntan, krassebladen och ärtskotten kommer från trädgårdslandet. Resultatet blir en matig, smakrik och somrig sallad.

Ingredienser

  • 250 g frysta gröna sojabönor
  • 1 msk rapsolja
  • 2 st skivor av surdegsbröd
  • 8 st små aprikoser (ca 2x3 cm)
  • 2 st gemsalladshuvud
  • 100 g getost
  • flingsalt
  • mynta
  • skott av exempelvis krasse och ärta
  • Dressing:
  • 5 st Små aprikoser, ca 2x3 cm
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här:

Skär aprikoserna till dressingen i bitar. Koka upp tillsammans med vatten, honung, salt och vitvinsvinäger och låt puttra en kvart. Sila och låt svalna.


Tina sojabönorna genom att skölja dem med kallt vatten.


Skär surdegsbrödet i bitar och stek i olja. Låt krutongerna bli gyllenbruna.


Halvera aprikoserna och varva med salladsblad, sojabönor och getostbitar. Ringla över hälften av dressingen och spara resten för servering vid sidan av.


Strö över krutongerna och salta med flingsalt.


Garnera med mynta och exempelvis krasseblad och ärtskott.



Gott till;