
Rabarbern växer så frodigt att det nästan är svårt att veta vad man ska göra av den. Detta skulle kunna liknas vid en paj, men kolahavretäcket är mjukt och krämigt. Den söta karamelliserade mjölken passar perfekt till den lite sura och sträva rabarbern.
Ingredienser
- 4 st rabarberstänger
- 1 msk potatismjöl
- 2 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 2 dl karamelliserad mjölk, exempelvis från Törsleffs
- 75 g tärnat smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader. Skölj och rensa rabarbern. Skär den i bitar och blanda med potatismjöl. Fördela i små portionsformar eller i en stor form.
Blanda havre, vetemjöl, salt, karamelliserad mjölk och tärnat smör. Fördela krämen över rabarbern och grädda i ugnen en halvtimme.
Servera med vaniljglass.
Hitta våra samlade recept med rabarber här!