Rostad mandel & ruccola

Rabarbersaft med chili

Föregående Nästa
rabarbersaft ff.jpg
Rabarbersaft är ett givet sommartecken. Röd chilifrukt ger den här rabarbersaften en spännande efterton. Servera den som vanlig saft eller som ingrediens i en uppfriskande sommardrink

Ingredienser

  • 500 g ansad rabarber
  • 1 st mild röd chilifrukt
  • 2 l vatten
  • 6 dl strösocker
  • 1 st citron, saften

Gör så här:

Rengör flaskor med diskmedel och häll sedan kokande vatten i. Töm och låt svalna.


Skär den ansade rabarbern i bitar och kärna ur chilifrukten. Lägg båda delarna i en stor kastrull och fyll på med vatten.


Koka upp och låt koka en kvart. Rör inte. Smaka av och känn efter om saften har en lagom chiliton eller låt den koka vidare ytterligare en stund om du vill ha mer.


Sila saften. Häll i socker och citronsaft. Koka upp och låt koka tills sockret har lösts upp.


Häll upp i flaskorna med hjälp av en tratt.


Späd med vatten, vid servering, så att du själv tycker att den blir lagom koncentrerad.


 



Hitta våra samlade recept med rabarber här!