Den här hallontårtan smälter i munnen och är helt utan mjölkprodukter, ägg eller strösocker. Du behöver inte något ugn, men däremot en frys (eller i alla fall en kall kyl). Inspirationen till receptet kommer från boken Raw fika, men jag har ändrat en del.
Ingredienser
- Botten:
- 3 dl valnötter
- 15 st urkärnade dadlar, gärna Fontanas fina färska
- 0,5 tsk salt
- Fyllning 1:
- 5 dl cashewnötter
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl honung
- 1 dl vatten
- 0,5 dl pressad citronsaft
- 2 dl kallpressad kokosolja
- Fyllning 2:
- hälften av fyllning 1
- 250 g färska hallon
- 1,5 dl kallpressad kokosolja
- 1 msk honung
- Dekorering:
- färska hallon och torkade blommor
Gör så här:
Mixa ingredienserna till botten. Tryck ut smeten i en form med avtagbara kanter, där botten är klädd med bakplåtspapper.
Mixa ingredienserna till fyllning nr 1. Häll häften av fyllningen i formen.
Fortsätt mixa resten av fyllning nr 1 tillsammans med ingredienserna i fyllning nr 2. Bred ut även denna fyllning i formen.
Frys tårtan minst två timmar.
Ta ut den en halvtimme före servering och låt den tina lite. Dekorera med färska hallon och torkade blommor.