Rostad mandel & ruccola

Raw hallontårta

Föregående Nästa
hallonkaka4 ff.jpg
hallonkaka5 ff.jpg
Den här hallontårtan smälter i munnen och är helt utan mjölkprodukter, ägg eller strösocker. Du behöver inte något ugn, men däremot en frys (eller i alla fall en kall kyl). Inspirationen till receptet kommer från boken Raw fika, men jag har ändrat en del.

Ingredienser

  • Botten:
  • 3 dl valnötter
  • 15 st urkärnade dadlar, gärna Fontanas fina färska
  • 0,5 tsk salt
  • Fyllning 1:
  • 5 dl cashewnötter
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl honung
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl pressad citronsaft
  • 2 dl kallpressad kokosolja
  • Fyllning 2:
  • hälften av fyllning 1
  • 250 g färska hallon
  • 1,5 dl kallpressad kokosolja
  • 1 msk honung
  • Dekorering:
  • färska hallon och torkade blommor

Gör så här:

Mixa ingredienserna till botten. Tryck ut smeten i en form med avtagbara kanter, där botten är klädd med bakplåtspapper.


Mixa ingredienserna till fyllning nr 1. Häll häften av fyllningen i formen.


Fortsätt mixa resten av fyllning nr 1 tillsammans med ingredienserna i fyllning nr 2. Bred ut även denna fyllning i formen.


Frys tårtan minst två timmar.


Ta ut den en halvtimme före servering och låt den tina lite. Dekorera med färska hallon och torkade blommor.