Rostad mandel & ruccola

Riddarbageriets ost- och sesambröd

Föregående Nästa
ostbröd.jpg
Det här brödet är väldigt gott att rosta! Välj din favoritost, men gärna en mildare sort.

Ingredienser

  • 3,6 dl ljummet vatten
  • 30 g jäst
  • 1 dl surdeg
  • 60 g rumsvarmt smör
  • 10 dl vetemjöl special
  • 1 dl durumvetemjöl
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 msk salt
  • 100 g ost i kuber
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • Topping:
  • 1 st lättvispat ägg
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser, förutom salt, ost och sesamfrön.


Kör i degblandare 6 minuter.


Tillsätt salt och kör ytterligare 4 minuter.


Tillsätt ost och rostade sesamfrön och kör 30 sekunder.


Låt degen vila 20 minuter. Dela den sedan i två delar och runddriv dem (dra ut och vik över för att sedan vika in kanterna undertill).


Låt vila 5 minuter.


Forma till två limpor och lägg dem i oljade avlånga formar.


Pensla med lättvispat ägg och strö över sesamfrön.


Låt jäsa en timme.


Sätt ugnen på 250 grader.


Skär fyra snitt i varje limpa och sätt in dem i ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 220 grader. Spraya in vatten emellanåt.


Grädda 30 minuter.