
Det här brödet är väldigt gott att rosta! Välj din favoritost, men gärna en mildare sort.
Ingredienser
- 3,6 dl ljummet vatten
- 30 g jäst
- 1 dl surdeg
- 60 g rumsvarmt smör
- 10 dl vetemjöl special
- 1 dl durumvetemjöl
- 1,5 msk sesamolja
- 1 msk salt
- 100 g ost i kuber
- 1 dl rostade sesamfrön
- Topping:
- 1 st lättvispat ägg
- 2 msk sesamfrön
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser, förutom salt, ost och sesamfrön.
Kör i degblandare 6 minuter.
Tillsätt salt och kör ytterligare 4 minuter.
Tillsätt ost och rostade sesamfrön och kör 30 sekunder.
Låt degen vila 20 minuter. Dela den sedan i två delar och runddriv dem (dra ut och vik över för att sedan vika in kanterna undertill).
Låt vila 5 minuter.
Forma till två limpor och lägg dem i oljade avlånga formar.
Pensla med lättvispat ägg och strö över sesamfrön.
Låt jäsa en timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär fyra snitt i varje limpa och sätt in dem i ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 220 grader. Spraya in vatten emellanåt.
Grädda 30 minuter.