Rostad mandel & ruccola

Saftig rödbetskaka med kardemumma och rosa frosting

Föregående Nästa
rödbetskaka3.jpg
rödbetskaka4.jpg
rödbetskaka2.jpg
Detta är en saftig kaka med rödbetor, kardemumma och en gnutta kanel. Rödbetssaft ger en härligt rosa färg på frostingen.

Ingredienser

  • 2 tsk kardemumma, hel
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk kakao
  • 4 st ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 2 st stora rödbetor
  • Frosting:
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • Topping:
  • färska hallon eller chokladrasp som dekoration

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.


Mortla kardemumman noga. Blanda den med de övriga torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner äggen och oljan. Skala och riv rödbetorna fint. Spara en matsked rödbetssaft och blanda ner resten i smeten.


Klipp smörpapper så att det passar i botten av en bakform, 21 cm i diameter. Smöra formen.


Häll smeten i formen och grädda en timme och tio minuter. Ta ut och låt svalna, innan du stjälper upp kakan från formen.


Vispa philadelphiaost med florsocker och matskeden rödbetssaft. Bred ut över den svalnade kakan. Dekorera med exempelvis hallon eller chokladrasp.





 

Tips

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.