Rostad mandel & ruccola

Sallad med rödbetor, polkabetor, mozzarella, pinjenötter och basilika

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-Sallad med rödbetor ff.jpg
Detta är en rejäl sallad som fungerar som ett matigt tillbehör eller som vegetarisk rätt. Den innehåller vackert vinröda rödbetor, lätt förvälld rödkål och rosarandiga polkabetor. Betorna passar fint tillsammans med basilika och pinjenötter.

Ingredienser

  • 5 st Rödbetor
  • Vatten
  • 1 msk Smör
  • 1 msk Japansk soja
  • 0,25 st Litet rödkålshuvud
  • 1 st Polkabeta
  • 0,5 st Rödlök
  • 3 msk Pinjenötter
  • 1 st Saft från citron
  • 0,5 msk Honung
  • 1 tsk Salt
  • 250 g Mozzarella
  • Blandad sallad
  • 3 knippe Färsk basilika

Gör så här:

Skala betorna. Hyvla rödbetorna med mandolin, med 3 mm tjocklek. Hyvla polkabetorna samt rödlöken ännu tunnare, 0,5 mm. Skär rödkålen i bitar.


Lägg rödbetorna och rödkålen i en kastrull. Fyll på med vatten så att det precis täcker. Klicka i smör och soja. Salta lite. Låt koka upp och låt sedan koka 1-2 minuter. Spola med kallt vatten i ett durkslag.


Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.


Vispa samman citronsaft, rapsolja, honung, salt och peppar med en gaffel.


Lägg upp allt på ett fat tillsammans med mozzarella i bitar, blandad sallad samt basilika. Häll över dressingen.


 


 


En annan rätt med rödbetor: